AYURVEDA,  HUIDVERBETERING

OVERGEVOELIGE HUID/ ECZEEM

Huidproblemen kunnen o.a. ontstaan door het gebruik van verkeerde cosmetica, voeding maar waar we vaak niet bij stilstaan door onverteerde emoties.

Onverteerde emoties, indrukken en gedachten kunnen op een gegeven moment zich gaan vastzetten in het lichaam en toxisch worden ( Ama* genoemd)

Bij eczeem bijvoorbeeld zet Ama zich vast in de lichaamsweefsels en komt via de huid naar buiten toe. Hoe meer onbalans in het lichaam des te heftiger de symptomen worden en des te hoger de kans op chronisch eczeem.

Zodra een persoon met een overgevoelige huid voor een behandeling bij me komt dan werk ik niet alleen aan de huid maar werk ik via mijn gezichtsmassage ook energetisch waardoor de emotionele verklevingen los kunnen komen, verder ben ik een luisterend oor en geef ik leefstijltips. Indien eczeem in ernstige vorm aanwezig is dan geef ik een verwijzing naar een ayurvedisch therapeut of arts.

Klantverhaal

Ze kwam bij me omdat haar huid zo onrustig was en haar huid vrijwel niks kon verdragen. Haar huid toonde zichtbaar rode vlekken ,de huidbarriere was aangetast. Met mijn meest milde producten ging ik haar huid behandelen om te werken op het versterken van de huidbarriere en de intentie van mijn massage was gericht om de energie weer beter te laten stromen in het lichaam en rust in gedachten te creëren.

Ze kwam maandelijks bij me en gaandeweg vertelde ze me steeds meer over de onrust in haar gedachten. Ze had veel meegemaakt en was daardoor onzeker geworden. Ze zat thuis zonder werk, wilde graag kinderen maar woonde in een te klein appartement.

Ze dacht in beperkingen en zag veel beren op de weg.

Na elke behandeling gaf ik haar leefstijl en zelfliefde tips én warempel naast dat ik haar huid steeds een beetje rustiger zag worden vertelde ze op een gegeven moment dat ze gesolliciteerd had en was aangenomen. Een jaar later had ze ook een andere woning en was ze zwanger.

Ze straalde weer, haar huid had een gezonde glow en haar rode vlekken waren aanzienlijk verminderd

De behandelingen hadden niet alleen haar huid verbeterd maar ook haar emotionele gesteldheid en dat is wat ik noem Holistische huidtherapie.

De huid geeft een reflectie van innerlijke vrede

* Ama is een benaming vanuit de Ayurveda en staat voor onverteerbare stoffen ( gifstoffen) die achterblijven in het lichaam en vormen ballast voor het lichamelijk functioneren.