BEAUTY,  HUIDVERBETERING,  Zonverzorging

PA++++ wat betekent dat ?

Je ziet steeds vaker PA++++ op een verpakking staan maar wat betekent dat ?

PA++++ is een relatief nieuwe rating bij zonbeschermingsproducten. Deze rating is specifiek voor bescherming tegen UVA-stralen, die bijdragen aan vroegtijdige veroudering en pigmentatie van de huid.

De PA-rating werd geïntroduceerd in Japan en wordt nu wereldwijd gebruikt als een manier om de mate van bescherming tegen UVA-stralen aan te geven. Het aantal plustekens (+) na “PA” geeft de mate van bescherming aan, waarbij meer plustekens een hogere bescherming tegen UVA-stralen aanduiden.PA++++ betekent dus een zeer hoge bescherming tegen UVA-stralen, wat belangrijk is omdat deze stralen bijdragen aan het ontstaan van pigmentvlekken en vroegtijdige veroudering van de huid.

SPF is een bescherming uitsluitend tegen UV-B stralen ! Het is belangrijk dat een product zowel beschermt tegen de UV-A als tegen UV-B stralen.

PA++++ is dus een belangrijke indicator om te zoeken bij het kiezen van zonbeschermingsproducten, voor iedereen die zich willen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en pigmentvlekken willen verminderen.