BEAUTY,  HUIDVERBETERING

Gevoelige huid ? Doe de Patchtest

Een patchtest is een manier om te controleren of een nieuw cosmetisch product of skincare-product geen negatieve reacties op je huid veroorzaakt. Hier is hoe je het doet:

  1. Kies een klein gebied: Kies een klein, onopvallend gebied op je huid, zoals achter je oor, de binnenkant van je elleboog of de zijkant van je nek.
  2. Breng het product aan: Breng een kleine hoeveelheid van het nieuwe product aan op het gekozen gebied. Volg de instructies op de verpakking voor het aanbrengen.
  3. Wacht 24-48 uur: Laat het product gedurende 24 tot 48 uur op je huid zitten. Gedurende deze tijd moet je de huid vermijden nat te maken op die plek. Eventueel kun je het product op de huid afplakken met een pleister voor gevoelige huid.
  4. Controleer op reacties: Kijk of er enige reactie optreedt, zoals roodheid, jeuk, zwelling of irritatie. Als je een van deze symptomen ervaart, stop dan onmiddellijk het gebruik van het product.

Dit helpt je om te beoordelen of het product veilig is voor je huid voordat je het op grotere delen van je gezicht of lichaam aanbrengt. Het is vooral belangrijk voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.

Heb je veel last van overgevoeligheden, allergische reacties laat je dan bij een dermatoloog testen.