BEAUTY,  De kracht van make-up,  Visagie

Make-up bij Couperose

Waar moet je op letten bij het gebruik van make-up op een couperose of rosacea huid of bij opvliegers ?

Bij deze huiden is het belangrijk om make-up te kiezen die de roodheid camoufleert of verzacht zonder de huid te irriteren. Ook is het belangrijk om de roodheid niet geheel te camoufleren omdat het een onnatuurlijk resultaat geeft en niet lekker voelt op de huid. Gebruik niet teveel producten want dat geeft een afsluitend gevoel.

Hier zijn enkele tips:

  1. Kies een foundation, BB/ CC met lichte / medium dekking en een neutrale ondertoon: Kies een formule die geschikt is voor een gevoelige huid. Een dekkende foundation zal de huid een afsluitend gevoel geven tevens maakt het de huid warmer waardoor de foundation zal smelten. Een kleur met een neutrale of gele ondertoon verzacht de roodheid.
  2. Gebruik een gele poeder : Om de foundation te fixeren is het aan te raden om een gele poeder te gebruiken.
  3. Vermijd producten met irriterende stoffen: Vermijd make-upproducten die alcohol, parfum of andere irriterende stoffen bevatten, omdat deze de roodheid van de couperose kunnen verergeren.
  4. Zachte applicatie: Breng make-up zachtjes aan om de huid niet te belasten. Gebruik een beautyblender of je vingers.
  5. Gebruik minerale make-up: Minerale make-up kan een goede keuze zijn, omdat het vaak minder irriterende ingrediënten bevat en een natuurlijke uitstraling geeft.

Denk eraan om altijd een patchtest* te doen met nieuwe producten om te controleren of ze geen negatieve reactie veroorzaken op je gevoelige huid.

Mijn favorieten: