BEAUTY,  De kracht van make-up,  Make-up service

De vrouw met een bloeduitstorting op haar gezicht.

Het is vrijdag een vrouw belt me in paniek op. Ze viert over twee dagen haar robijnen huwelijksfeest met familie en vrienden maar haar gezicht toont aan één helft een enorme zwelling en is blauw. Ze bleek een behandeling bij de kaakchirurg te hebben gehad wat voor haar gezicht niet gunstig had uitgepakt. Ze vraagt me of ik haar, ondanks dat ze nooit make-up draagt, kan helpen want ze staat op het punt het feest af te lassen omdat ze er, in haar eigen woorden, niet uitziet. Ik spreek af dat ik mijn best ga doen op haar feestelijke dag.

Ik schrik als ik haar zie, de zwelling was verminderd maar de kleur van haar huid is aan één zijde zeer donkerblauw tegen zwart aan ! Ik vertel haar dat ik het niet geheel weg kan camoufleren maar dat ik ervoor ga zorgen dat ze er stralend uit zal komen te zien.

Terwijl ik bezig ben met de penselen voel ik dat ze relaxter wordt, langzaam aan ontspant haar gezicht en komt er een glimlach en een twinkeling in haar ogen tevoorschijn. Ze is ontzettend blij met het eindresultaat en zegt dat ze nu vol vertrouwen naar het feest zal gaan.

Enkele dagen later ontvang ik een bos bloemen en een mail van dankbaarheid. Ze heeft samen met haar man ontzettend genoten van hun 40 jarig huwelijksfeest.

Hoe dankbaar is mijn beroep als make-up artist !  

Make-up is zoveel meer dan “make- uppen”.