BEAUTY

PARFUM WORKSHOP IBIZA

Campos de Ibiza is een familiebedrijf dat zich meer dan 40 jaar geleden op Ibiza heeft gevestigd en dat zich wijdt aan het creëren van parfums op basis van de beste natuurlijke oliën en producten van het eiland zelf.

She made perfumes that captured the smells of those happy childhood summers

Wat kijk ik uit naar een parfum workshop bij CAMPOS DE IBIZA, ik hou van parfum en van Ibiza. Over de workshops ( parfums & geurkaarsen maken) had ik op hun website gelezen en per mail heb ik contact gehad met Leticia en de parfumworkshop geboekt.

CAMPOS DE IBIZA ligt in Ibiza stad. Eenmaal in de straat valt vanuit de verte al op waar we moeten zijn, de ingang is namelijk met fleurige bloemen bekleed.

We worden hartelijk ontvangen door de eigenaresse Aurélie Kahn en Leticia de vrouw met wie ik via mail contact heb gehad.

We blijken een privé workshop met z’n tweetjes te krijgen waarbij Aurélie ons uitgebreid verteld over de geschiedenis van dit mooie parfummerk. ( Engelstalig)

Een verhaal van vrijheid en liefde voor Ibiza

Alles begon toen de jonge soldaat Maurice Stora streed voor de vrijheid van zijn land, na de Franse invasie van de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Deze strijd dwong hem ertoe naar Londen te vluchten, om zich bij de troepen onder het bevel van generaal De Gaulle te voegen. Onderweg naar Engeland werd de jonge soldaat gevangen genomen en in Spanje gevangen gezet. In de gevangenis werd Maurice een goede vriend van zijn tolk, barones Ilaria van Roemenië. Op een dag deed de adellijke dame hem een belofte: “Als we dit overleven, dan neem ik u en uw familie mee om het paradijs te ontdekken.” Na het einde van de oorlog hield de barones zich aan haar woord en nam ze de jonge Fransman in de jaren vijftig mee naar Ibiza met de hulp van haar neef, de schilder Mariano Tur Montis. Dit was het begin van een eeuwigdurende vriendschap.

Maurice werd al snel verliefd op Ibiza en kwam hier vele malen terug, altijd vergezeld van zijn familie. Zijn dochter Camila bezocht Ibiza voor het eerst toen ze pas twee jaar oud was. En dit was het begin van haar eigen liefde voor het eiland, die leidde tot de creatie van haar parfummerk aan het eind van de jaren zeventig. Ze creëert de geuren met de vruchten en bloemen uit de tuin van haar landgoed, een waar paradijs op de top van de kliffen van Es Cubells.

Vandaag de dag is het Aurélie Kahn, haar dochter, die het bedrijf leidt en het naar een hogere en internationale dimensie heeft getild. Aurélie heeft haar eigen creaties toegevoegd en ervoor gezorgd dat Campos de Ibiza nu een bekende naam is op de Spaanse parfummarkt.

Na het indrukwekkende verhaal krijgen we een kleine test, we moeten ruiken en zeggen welk ingrediënt het is ,erg leuk, en ondanks mijn parfumerervaring niet zo eenvoudig.

We gaan de workshop vervolgen met het creëren van een eigen parfum. We ruiken en kiezen elk een aantal geur oliën uit welke we gaan verwerken tot een persoonlijk parfum. Aurélie verteld de hoeveelheid olie die we moeten nemen daarbij komt gedistilleerd water, alcohol en nog een of ander vettig druppeltje om te zorgen dat het parfum lang blijft ruiken. Ik noem mijn parfum ‘Ibizalover ‘. We krijgen te horen dat we 2-3 weken moeten wachten zodat het parfum kan ontwikkelen, soort van rijping. Na die weken blijken onze persoonlijke parfums heerlijk te ruiken.

Na afloop kijken we nog even rond in de prachtige winkel die vol staat met heerlijke parfums, bodyproducten, geurkaarsen en accessoires. We besluiten voor onszelf nog wat heerlijke producten te kopen.

De workshop was ontzettend leuk, géén verkooppraatje maar echt een workshop waarbij je meer leert over het creëren van een parfum. Dus ga jij naar Ibiza en hou je van parfum, ga dan naar CAMPOS DE IBIZA