BEAUTY,  HUIDVERBETERING

HUIDVERZORGING BIJ KANKER

Bij het verzorgen van de huid tijdens kanker of chemotherapie is een delicate aanpak essentieel.

DE VERANDERINGEN IN DE HUID

De huid kan variëren van droog en schilferig tot vet. Het uiterlijk kan opgezwollen of juist dun lijken, met roodheid of vlekken. Bovendien wordt de huid dunner, gevoeliger en gemakkelijk geïrriteerd door de ziekte en behandeling, wat de vatbaarheid voor ontstekingen vergroot.

WAAR MOET JE OP LETTEN ?

Producten die mild, hydraterend en voedend zijn, zonder agressieve ingrediënten, kunnen helpen de huid te kalmeren.

Beperk het gebruik van water op de huid want water droogt uit en maakt de huid kwetsbaarder.

TIPS OP EEN RIJTJE:

  • Reinig de huid met een zachte reinigingsbalsem of olie, en indien gewenst gevolgd door een alcoholvrije lotion zonder AHA’s of BHA’s.
  • Douche met een douche-olie of neem een bad met badolie. De meeste douchegels / badschuims werken té uitdrogend op de gevoelige kwetsbare huid.
  • Gebruik een dag- en nachtcrème ontworpen voor gevoelige huidtypes met bv het ingrediënt sheabutter*, vermijd crèmes met actieve anti-aging ingrediënten.
  • Smeer je na douche of bad in met een heerlijke bodycrème voor gevoelige huid. Kies bv. een met het ingrediënt sheabutter*
  • Breng een zonnebrandcrème spf50 aan, gezien de verhoogde gevoeligheid voor de zon.
  • Kies voor minerale make-up producten bijvoorbeeld Jane Iredale
  • Ideaal is de Browkit -sticker te bestellen via https://jebentprachtig.nl/
  • Bij de schoonheidsspecialiste kies je voor een kalmerende voedende behandeling.

Is je huid erg aan het veranderen raadpleeg dan altijd een dermatoloog of oncoloog voor individueel advies, gezien variaties in reacties.

*Shea butter oftewel Karitéboter is een plantaardig vet dat wordt verkregen uit de noten van de karitéboom (Vitellaria paradoxa of Butyrospermum parkii). Het wordt veel gebruikt in cosmetische en huidverzorgingsproducten vanwege zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Shea butter bevat vetzuren en vitamines die gunstig zijn voor de huid, waaronder vitamine A en E. Het staat bekend om zijn vermogen om de huid te voeden, te kalmeren en te hydrateren.

Marie-Louise’s product tips: