BEAUTY,  HUIDVERBETERING,  Menopauze

DROGE HUID in de menopauze

De uitdaging van een droge huid tijdens de menopauze

De menopauze is een fase in het leven van vrouwen die gepaard gaat met tal van fysieke en emotionele veranderingen. Een van de veelvoorkomende uitdagingen waar veel vrouwen mee te maken krijgen tijdens deze periode, is een droge huid.

Wat veroorzaakt een droge huid tijdens de menopauze?

Tijdens de menopauze dalen de niveaus van oestrogeen in het lichaam aanzienlijk. Oestrogeen speelt een cruciale rol bij het behouden van de huidelasticiteit en het stimuleren van de productie van collageen en hyaluronzuur, die de huid hydrateren en stevigheid geven. Met de afname van oestrogeen kunnen vrouwen merken dat hun huid droger, dunner en minder veerkrachtig wordt.

Hoe kun je een droge huid tijdens de menopauze aanpakken?

Hydratatie: Het is essentieel om de huid goed gehydrateerd te houden. Gebruik dagelijks een vochtregulerende crème of serum, bij voorkeur met ingrediënten zoals hyaluronzuur, niacimide en alfafa, die helpt om vocht vast te houden in de huid.

Milde reiniging: Vermijd het gebruik van agressieve zeep of reinigingsmiddelen die de huidbarriére kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor milde, hydraterende reinigers die de huid reinigen zonder deze uit te drogen. Gebruik als tweede stap een lotion met Aha’s / glycolzuur.

Zonbescherming: Bescherm de huid tegen schadelijke UV-stralen door dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen. UV-straling kan de droogheid van de huid verergeren omdat de straling de huid van nature verdikt en bijdraagt aan vroegtijdige veroudering.


HEB JIJ EEN BEAUTYVRAAG ? Mail me op marielouisebillekens@gmail.com