PARFUMEREN

Het bepalen van je parfumtype kan je helpen bij het vinden van geuren die het beste bij je passen en die jouw persoonlijkheid en stijl complementeren.

Hier zijn enkele veelvoorkomende parfumtypes:

1. **Bloemig:** Als je van bloemengeuren houdt, zoals rozen, jasmijn, lelies en gardenia’s, dan zou een bloemig parfumtype bij je passen.

2. **Oriëntaals:** Oriëntaalse geuren zijn warm en sensueel, met noten van vanille, amber, wierook en kruiden zoals kaneel en kruidnagel.

3. **Houtachtig:** Houtachtige geuren bevatten aardse tonen zoals cederhout, sandelhout en patchouli, en hebben vaak een krachtige en verfijnde uitstraling.

4. **Citrus:** Citrusgeuren zijn verfrissend en levendig, met tonen van citroen, sinaasappel, grapefruit en bergamot, ideaal voor degenen die van een sprankelende en energieke geur houden.

5. **Gourmand:** Gourmand geuren zijn zoet en voedselachtig, met noten van chocolade, karamel, vanille en fruit, waardoor ze perfect zijn voor degenen die van warme en uitnodigende geuren houden.

6. **Aquatisch:** Aquatische geuren zijn verfrissend en schoon, geïnspireerd door de zee en de frisheid van water, met noten zoals zeelucht, waterlelie en komkommer.

7. **Chypre:** Chypre geuren zijn aards en mysterieus, met tonen van eikenmos, patchouli, bergamot en labdanum, en zijn perfect voor mensen die van complexe en tijdloze geuren houden.Door te bepalen welk type geuren je het meest aanspreekt, kun je gerichter op zoek gaan naar parfums die passen bij je persoonlijke voorkeuren en stijl.

Als je bovenstaande parfumtypes leest welke zou dan het meest bij jou als persoon passen en welke zal het beste bij jouw zakelijke stijl matchen ? Parfumeren is meer dan een geurtje opdoen, het kan je uitstraling versterken.