IBIZA

IBISUN, spf uit Ibiza

Je gaat graag naar Ibiza om te genieten van de heerlijke zon, het mooie eiland met die prachtige heldere aquakleurige zee, paradijselijk mooi.

Wist je dat de posidonia (ook wel de longen van de zee genoemd) verantwoordelijk is voor deze mooie wateren ?

De oceanische Posidonia is een endemische plant van de Middellandse Zee. Het is nergens anders te vinden. De zeebodems van Ibiza en Formentera herbergen de grootste levende organismen ter wereld – grote zeegrasweiden van Posidonia oceanica, acht kilometer lang en meer dan 100.000 jaar oud. Het werd door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit ondergrondse bos dat zich uitstrekt van Es Freus (Formentera) tot het strand van Ses Salines (Ibiza) is de habitat van vele soorten en verantwoordelijk voor het heldere en turquoise water van Ibiza en Formentera.

https://atlasposidonia.com/en/what-is-posidonia/

Eenmaal op Ibiza geweest dan heb je zeker deze bruine zeegrassliertjes gezien op het strand. Meer over de posidonia vertel ik in een ander blog maar wat belangrijk is en waarom ik dit hier vertel is dat de meeste zonnebrandcrème’s schadelijk zijn voor deze posidonia en daarbij het overige leven in de zee waaronder ook koraalriffen.

ADRIANA VERICAT BONAFE

Ik ontmoette haar in Santa Gertrudis de Fruitera waar we onder het genot van een drankje bij de beroemde Costa Bar in gesprek gingen. Deze jonge Ibiziaanse vrouw vond het tijd dat er een zonnecrème op de markt kwam die goed zou zijn om haar huid te beschermen en één die ook planetproof dus ook ‘posidonia save’ zou zijn. Zij ging op onderzoek uit en in samenwerking met een laboratorium ontwikkelde ze IBISUN

Met mijn jarenlange ervaring in cosmetica weet ik waar een goed product aan moet voldoen en deze producten zijn verrassend fijn. Vooral de spf met een tintje. Het maakt de gezichtshuid iets egaler en je huid is urenlang goed beschermd. Het assortiment bevat ook een spf 50 en een vegan lippenbalsem om je lippen te beschermen tegen uitdrogen ( niet tegen de zon)

Ibisun werd geboren in 2022 op Ibiza, Adriana ontwikkelde deze producten met respect voor drie fundamentele pijlers:

1. BIO & Veganistische producten

Ze gebruiken natuurlijke ingrediënten en biologisch afbreekbare filters, met respect voor de huid, het milieu en vrij van dierenmishandeling, waardoor de mariene flora en fauna wordt gerespecteerd en de ecologische voetafdruk wordt verminderd.

2. Gezondheid en welzijn

Ze richten zich op huidverzorging, het belang om deze goed te beschermen om er het hele jaar door gezond uit te zien.

3. Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid maakt deel uit van hun DNA, van hun doel. Om deze reden doneren ze een deel van de winst aan projecten die gericht zijn op het behoud van posidonia op Ibiza en Formentera, een endemische plant van de Middellandse Zee die bijdraagt ​​aan de filtratie van CO2, het water zuurstofrijk en transparant houdt, waardoor het mariene ecosysteem behouden blijft van Ibiza. , uitgeroepen tot werelderfgoed in 1999.

De producten hebben de volgende certificaten:

BIO-certificaat: 99% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, inclusief water of producten van minerale oorsprong, en de formulering bevat minimaal 22% gecertificeerde biologische oorsprong.

NAT-certificaat: Alle ingrediënten zijn van natuurlijke en minerale oorsprong, inclusief water.

VEGAN-certificaat: het bevat geen product of bijproduct van dierlijke oorsprong en het is natuurlijk niet getest op dieren of er wordt gebruik gemaakt van overexploitatie.

Goed beschermd met Ibisun tinted op mijn gezicht geniet ik van de zon op Ibiza.

IBISUN

GOED VOOR JOU & GOED VOOR DE PLANEET

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *