Levenskunst

7 voordelen van het drinken van warm citroenwater in de ochtend

In de Ayurveda wordt het drinken van citroenwater met himalaya zout en honing in de ochtend aanbevolen vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen die het biedt.


1. **Detoxificatie**: Citroenwater helpt bij het ontgiften van het lichaam door de lever te stimuleren en gifstoffen uit het lichaam te spoelen.


2. **Spijsvertering**: Het mengsel van citroen, zout en honing kan de spijsvertering verbeteren. Citroen stimuleert de productie van gal, terwijl zout en honing helpen bij het reguleren van de zuurgraad en het bevorderen van gezonde bacteriën in de darmen.


3. **Hydratatie**: Het drinken van dit mengsel helpt bij het hydrateren van het lichaam na een nacht slapen, wat essentieel is voor een goede gezondheid.


4. **Immuunsysteem**: Citroen is rijk aan vitamine C, wat kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Honing heeft antibacteriële eigenschappen die ook bijdragen aan de bestrijding van infecties.


5. **Balanceren van Dosha’s**: Volgens Ayurveda helpt dit drankje bij het balanceren van de drie dosha’s (Vata, Pitta, Kapha) in het lichaam, wat bijdraagt aan het algehele welzijn.


6. **Gewichtsverlies**: Dit mengsel kan het metabolisme stimuleren, wat kan helpen bij gewichtsverlies.


7. **Alkaliserend Effect**: Ondanks dat citroen zuur is, heeft het een alkaliserend effect op het lichaam zodra het is verteerd, wat helpt bij het handhaven van de pH-balans.
Dit is dus een eenvoudig ritueel dat een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt, zowel vanuit een ayurvedisch perspectief als vanuit een moderne gezondheidsbenadering.

TIP : Kies voor honing van een imker bij jou uit de omgeving.

Honing uit mijn omgeving ” het Dommeldal”