Ayurveda & beauty

Een Ayurvedische dosha-test vormt de basis voor een holistische benadering van uiterlijke verzorging en beautystyling. Door je dosha-type te begrijpen, kun je de specifieke behoeften van je huid identificeren en gerichte oplossingen vinden voor huidproblemen. Bijvoorbeeld, als je Vata-dominant bent, heb je mogelijk last van een droge huid en kun je hydraterende en voedende producten gebruiken om je huid te voeden en te kalmeren. Voor mensen met Pitta-dominantie, die gevoelig zijn voor ontstekingen en roodheid, zijn verkoelende en kalmerende ingrediënten zoals aloë vera en kamille gunstig.

SKINCARE & MAKE-UP

Door de juiste producten te kiezen die in overeenstemming zijn met je dosha, kun je de natuurlijke balans van je huid herstellen en behouden. Bovendien kan een goed begrip van je dosha je helpen bij het kiezen van de juiste make-up en beautystyling die je natuurlijke kenmerken verbeteren en je persoonlijkheid aanvullen.

PARFUMEREN

Naast uiterlijke verzorging kan het dragen van het juiste parfum ook bijdragen aan het in balans brengen van je dosha’s. Ayurveda beschouwt geuren als krachtige middelen om emoties en stemmingen te beïnvloeden. Door een parfum te kiezen dat in overeenstemming is met je dosha, kun je jezelf in balans brengen en je innerlijke harmonie versterken. Bijvoorbeeld, aardse en warme geuren zijn vaak gunstig voor Vata-types, terwijl frisse en citrusachtige geuren verkwikkend kunnen zijn voor Pitta-types.

Kortom, het begrijpen van je dosha-type is niet alleen van belang voor het uiterlijk, maar ook voor je innerlijke welzijn. Het stelt je in staat om op een gepersonaliseerde manier voor jezelf te zorgen, zowel van binnen als van buiten, en om je natuurlijke schoonheid te omarmen.

GA HIER NAAR DE DOSHA TEST