AYURVEDA

Een 5000 jaar oude levenswijsheid uit India die we nog steeds in ons dagelijkse leven kunnen toepassen.

Ayurveda is een woord uit het sanskriet en betekent ” de kennis van het leven “

Een wijze levensstijl waarbij je dagelijks bewust bent van je hele levensreis. In die zin is Ayurveda een pad dat leidt naar gezondheid. Gezonde mensen gezond houden, veroudering en vroegtijdig overlijden voorkomen, gezondheid en een volmaakt gelukkig leven bevorderen.


WAAROM KIES IK VOOR AYURVEDA ?

Leven dicht bij de natuur heeft mij altijd getrokken, het eten van pure ingrediënten ( dus geen voorbewerkt voedsel of uit pakjes/zakjes) mediteren, spiritualiteit en bewust zijn van de wereld waarop we leven zijn voor mij zeer belangrijk, in de ayurveda vind ik dat terug.

Zelf probeer ik zo goed als het voor mij mogelijk is ( in onze westerse maatschappij) de Ayurvedische principes toe te passen in mijn dagelijkse leven. Gezien de dementie van mijn vader, de schildklierkanker bij mijn moeder, mijn vroegtijdige overgang met bijbehorende klachten en mijn ongezonde levensstijl tijdens mijn huwelijk hebben mij doen beseffen dat ik nog bewuster met mijn lichaam om moet gaan.

Het heeft me doen besluiten om de opleiding tot AYURVEDISCH COACH te gaan volgen wat perfect aansloot bij mijn opleiding Vernieuwend ( holistisch)coachen.

In mijn blogs vertel ik mijn ervaring met Ayurveda en deel ik recepten en geef ik tips voor een ontspannen levensstijl vol zelfliefde ♡