cosmetica,  Huidkanker,  pro-ageing,  skincare

Spf in een dagcrème onzin of niet ?

Zit er wel een spf in de crème wordt me vaak gevraagd en als ik dan nee zeg dan vindt men dat vreemd en wil men de crème niet.

De SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoeveel UVB-straling het zonnebrandmiddel kan absorberen of reflecteren.

Uitleg:

De SPF staat voor Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoeveel UVB-straling het zonnebrandmiddel kan absorberen of reflecteren. UVB-straling veroorzaakt een verbrande opperhuid die rood wordt. De factor (SPF) zegt NIETS over het vermogen om UVA-straling te blokkeren.

UVA met een circel eromheen betekent dat het product ook een
UVA filter bevat

Helaas zijn we zo gebrainwasht door de reclamecampagnes!! Op het eerste gezicht lijkt het superfijn om een spf te gebruiken want we zijn inmiddels zo bang gemaakt dat de zon veel schade aan de huid brengt en daardoor de huid sneller verouderd. Het klopt dat de zon veel schade aan kan brengen, helaas beschermen de meeste dagcrèmes of foundations met spf daar niet echt tegen !!

UVA richt dieper in de huid schade aan en is de belangrijkste veroorzaker van kanker en huidveroudering. De dagcrème of foundation beschermt je te weinig tegen die UV-A stralen die nou juist die huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaken !!

Is het daarintegen SPF + broad spectrum dan beschermt deze crème je al veel beter tegen die UV-A stralen. Staat er op de creme PA+++ ( met meer of minder plusjes) vermeld dan heb je een nóg betere bescherming tegen UV-A. De ++ geven aan in welke mate het product tegen UV-A beschermt. Maximaal is ++++.

Naast UV-A en UV-B veroorzaakt HEV ,ook wel blauw licht genoemd, nog meer schade in de huid omdat deze stralen dieper dan UV-A de huid in gaan. Dus beter is het om een crème met een HEV (blue light) filter te gebruiken. Op de meeste producten staat dit nog niet duidelijk vermeld maar een ervaren beauty advisor is opgeleid door de vele merken en kan u deskundig adviseren.

Daarbij is het heel erg belangrijk om bescherming bij regelmaat aan te brengen. De filters zwakken na ongeveer 2 uur af.

HEV ook wel blauw licht genoemd is een straling die komt uit o.a. beeldschermen zoals een pc en smartphone

Blauw licht stimuleert fotoveroudering; veroudering door blootstelling aan licht. Langdurige blootstelling aan geconcentreerd blauw licht kan dan ook huidbeschadigingen veroorzaken, zoals kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak.

Dus wil jij jouw huid goed beschermen let dan wat er op de verpakking staat of vraag mij via het contactformulier om advies.

Maar bovenal geniet op een bewuste wijze van de zon, dagelijks 15 minuten in de zon zonder bescherming is zeer goed voor de vit.D aanmaak. Laten we dus bovenal niet vergeten dat de zon ook van nut is voor ons lichaam, geest en onze gezondheid .🌞


Tip

Klik op de button voor meer informatie betreffende bescherming tegen huidkanker :

Pre-Zomer Pre-Zomer