AYURVEDA,  De kunst van parfumeren,  Levenskunst

Parfum vinden dat resoneert met wie je bent en je innerlijke balans ondersteunt.

Het kiezen van een parfum kan veel persoonlijker en effectiever worden door niet alleen te vertrouwen op de geur, maar ook door een persoonlijkheidstest te gebruiken die is gebaseerd op Ayurveda.

Ayurveda is een eeuwenoude Indiase geneeskunde die de balans tussen lichaam en geest benadrukt. Het maakt gebruik van de drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha, die elk een unieke combinatie van fysieke, mentale en emotionele eigenschappen vertegenwoordigen.

Hoe werkt het?

Persoonlijkheidstest: Om te beginnen met de keuze van een parfum op basis van Ayurveda, moet je een persoonlijkheidstest invullen. Deze test helpt om jouw dominante dosha te identificeren. Dit kan Vata (lucht en ruimte), Pitta (vuur en water) of Kapha (aarde en water) zijn.

Vata-dosha: Mensen met een dominante Vata-dosha zijn vaak creatief, energiek en veelzijdig. Ze kunnen echter ook angstig, rusteloos en onzeker zijn. Voor Vata-typen zijn warme, kalmerende geuren ideaal, zoals sandelhout, vanille en kaneel.

Pitta-dosha: Pitta-typen zijn vaak ambitieus, gedreven en intelligent, maar kunnen ook prikkelbaar en snel boos zijn. Voor hen zijn verkoelende, verfrissende geuren zoals rozen, jasmijn en lavendel het meest geschikt.

Kapha-dosha: Mensen met een Kapha-dominantie zijn meestal stabiel, liefdevol en geduldig, maar kunnen ook lui en koppig zijn. Voor Kapha-typen werken stimulerende en opwekkende geuren zoals citrus, eucalyptus en pepermunthout het best.

Voordelen van deze aanpak

Persoonlijk en op maat gemaakt: Door de parfumkeuze af te stemmen op jouw unieke persoonlijkheid en lichaamstype, krijg je een geur die beter bij je past en je welzijn bevordert.

Holistische benadering: Ayurveda biedt een holistische benadering die rekening houdt met zowel fysieke als mentale aspecten, wat kan leiden tot een meer gebalanceerd en harmonieus leven.

Diepere verbinding met de geur: Wanneer je weet dat een geur specifiek voor jou is geselecteerd op basis van je innerlijke eigenschappen, kan dit de emotionele verbinding met de geur versterken.

Conclusie

Het gebruik van een Ayurvedische persoonlijkheidstest om een parfum te kiezen, maakt de ervaring veel persoonlijker en zinvoller. Het gaat verder dan alleen het kiezen van een aangename geur; het is een manier om een parfum te vinden dat echt resoneert met wie je bent en je innerlijke balans ondersteunt.