IBIZA

Onze ervaring met Sunnycars Ibiza

Een echte aanrader is om een auto te huren als je op Ibiza bent. Het is zoveel leuker en geeft je alle vrijheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan door te touren over het eiland.

Onlangs was ik wederom op Ibiza en heb via Sunnycars een auto geregeld.

Auto huren Ibiza

Online heb ik gekeken welke auto het beste bij me past. Ik koos voor een Peugeot 208, deze rijd ik zelf thuis ook. Een vorige keer had ik voor een Fiat Panda gekozen maar die vond ik minder fijn rijden in de bergen vooral op de zeer stijle hellingen zoals bij Restaurant Cala d’Hort ( waar je een prachtig uitzicht op Es Vedra hebt) te vinden is.

OPHALEN OP HET VLIEGVELD

We kwamen in het begin van de avond aan op het vliegveld van Ibiza, vanuit Sunnycars hadden we een bericht ontvangen dat er buiten een K10 busje klaar zou staan om ons naar het verhuurloket te brengen. We moesten heel even wachten en daar kwam het busje aan. Het bleek overigens slechts een ritje van enkele minuten te zijn want het verhuurbedrijf is gelegen aan de overzijde van het vliegveld.

Een aardige man hielp mij aan het loket, ik moest mijn paspoort en creditcard laten zien , de creditcard heb je nodig voor de verzekering. Het verliep prima en hij overhandigde mij de autosleutels. In plaats van een Peugeot was het een Opel Corsa (vergelijkbaar met de Peugeot). Er bleek wat schade op de auto te zitten maar de man vertelde dat ik fotos moest maken en dat het geen probleem zou gaan geven. Later bleek in de bevestigingsmail een aantekening te staan van alle beschadigingen aan de auto.

Het eerste ritje: We gaan op weg naar Sant Antoni de Portmany waar ons hotel ligt. Het is slechts 25 minuten rijden. Gelukkig konden we bij aankomst bij het hotel de auto voor de deur parkeren.

De auto had ik voor alle 10 dagen gereserveerd, en heeft slechts één dag stil gestaan. Wij vinden het heerlijk om zelf rond te touren, we kijken op Social media naar aanbevelingen van plekjes en kijken dan op Google Maps waar we heen zullen gaan. Ook had ik diverse afspraken op het eiland gepland.

Deze auto beviel me zeer goed, reed goed op hellingen en over de zand-rotsachtige parkeerplekken. Tevens vond ik het fijn dat er een parkeersensor op de auto zat, want af en toe moest ik nogal strak parkeren aan de straat en met zo’n videoschermpje in de auto is dat toch wel prettiger. 😉

INLEVEREN VAN DE AUTO

Voor het inleveren moest de tank weer, zoals bij het afhalen, halfvol zijn. Inleveren gebeurde op dezelfde locatie als waar ik de auto had opgehaald. Een man controleerde de auto en via mail kreeg ik direct de bevestiging dat de auto in orde was. Het K10 busje bracht ons weer naar het vliegveld.

Al met al was ik zeer tevreden met Sunnycars.

Reserveren doe je makkelijk en snel via onderstaande link :

Auto huren Ibiza

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *