IBIZA

IBIZABLOG 2023

Morgen vertrek ik weer naar Ibiza🛩,🏖 even weg uit onze vervreemde maatschappij. Dagelijks verbaas ik mij weer over hoe ons land geworden is. Ik reis wekenlijks veel met de trein naar Utrecht en Maastricht en overal kom ik ze in grote getalen tegen, zwervers, vluchtelingen, daklozen. Van mijn dochter ,die in Eindhoven stad werkt, hoor ik ook waar die mensen hun behoefte doen 😵‍💫, zelfs in winkels gebeurd dat !!!

Als ik in Eindhoven met de trein arriveer en richting mijn auto loop dan hoor ik vrijwel geen Nederlands meer maar allerlei andere talen. Tijdens mijn freelance werk moet ik tegenwoordig ook veel schakelen met taal, het kan niet meer alleen in het Nederlands en veel klanten die spreken ook geen Engels of Duits, de talen waarmee ik opgegroeid ben.

Wat me ook verbaasd is het gemak waarmee velen ontzettend dure accessoires kopen en het ook cash afrekenen. Ik zeg je als contant afrekenen wegvalt dan zullen er veel luxe bedrijven omvallen.

Ik wil niet klagen, zo zit ik niet in elkaar. Gun ook iedereen een veilige plek op onze aardbol. Ik wil alleen zeggen ‘ open eens je ogen en kijk eens goed om je heen ‘ en zie in wat voor een wereld we zijn beland.

Gelukkig zie ik ook heel veel positieve ontwikkelingen, het lijkt erop dat we terug naar toen gaan. Veel dingen zijn er uitgevonden en ontwikkeld en nu zijn we weer op weg naar de basis want veel van de ontwikkelingen zijn niet zo goed gebleken voor het leven op deze aardbol.

✔️Er zijn weer veel boerderijwinkels

✔️Sommige jongeren worden bewuster, ik zie er veel die de mooiste dingen met de handen maken, genieten van een hippie camper en bewuste keuzes in hun aankopen maken. Gelukkig zijn ze niet allemaal materialistisch ingesteld.

✔️het plastic gebruik wordt terug gedrongen

✔️er komen weer producten op de markt die gerepareerd kunnen worden💚En zo zijn en komen er nog veel positieve ontwikkelingen ….als we het materialistische en geperfectioneerde leven maar eens wat los gaan laten !

Ibiza is voor mij een plek waar ik me ontzettend thuis voel en wellicht is dat ook op een van de andere eilanden van de Balearen. Dat ga ik verder onderzoeken( in het najaar staat Mallorca op de planning) Mijn toekomstige bestemming zal hoogstwaarschijnlijk ergens in die omgeving zijn want ik heb geleerd dat we allemaal zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk en onze levensweg op onze eigen voorwaarden dienen te bewandelen.

Klagen heeft geen zin. Stappen vooruit zetten wel 💞

Liefs Marie-Louise