Levenskunst

Mediteren zweverig ?

Is mediteren of spiritueel zijn zweverig ? Die opmerking krijg ik namelijk bij regelmaat te horen.


Vroeger gingen er nog heel veel mensen naar de kerk, deden ze een gebed voor de maaltijd en soms ook nog voor het slapen gaan, in het gebed waren ze dankbaar voor wat ze hadden gekregen of dankbaar voor de mooie dag , deden ze schietgebedjes en zelfs hun zonden werden in hun gebed meegenomen. Voor een speciale intentie hielden ze Noveen een bidritueel van 9 dagen. Waren deze mensen dan ook zweverig ?


Ik ben katholiek opgevoed met gebeden groot gebracht. In mijn tienertijd kwam er twijfel en nu heb géén specifieke religie maar haal ik mijn kracht uit de natuur en het Universum ,daar waar alle religies ook in ontstaan zijn.
Ik bid niet maar mediteer. Ben elke dag dankbaar voor alles wat die dag me gebracht heeft. De ene keer heb ik behoefte aan een Sjamaanse meditatie, de andere keer een meditatie van één van mijn mentoren. Voor een bijzondere intentie maak ik gebruik van een meerdaags meditatie ritueel.
Engeltjes of Maria-beelden heb ik niet in huis maar Buddha’s, Monniken en een altaartje met wierrook maar die ruik je in de kerk toch ook !


Ik respecteer iedereen zijn keuze in religie of overtuiging, zolang zij het met LIEFDE toepassen maken we met zijn allen toch de wereld een beetje mooier ♥


NAMASTÈ
(ik buig voor jou en heb respect voor jou)
Marie♥Louise

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *