Levenskunst

Kerstgedachte 2022

Kerstmis 2022💫

Een moment om eens stil te staan bij de betekenis. Kerstmis is een feest van een geboorte, een feest van licht.✨️

Laten we onze blik eens verruimen, en kijken hoe de werkelijke wereld eruit ziet. Ik zie dagelijks de zwervers of misschien zijn het vluchtelingen op straat onder een lap stof liggen of bedelend om een euro vragen. Waar ik jaren geleden in de trein Nederlandse dialecten hoorde, hoor ik nu vele talen om me heen. De trein zit vol met mensen van waar dan ook van onze wereldbol.

Maar laten we ook eens de blik naar onze eigen innerlijke verruimen. Waar haal jij je geluk uit ? Zijn het de spullen die je kan kopen, is het de liefde die je bij een ander zoekt of zijn het de eurobiljetten waarmee je kan wapperen ? Wat is voor jou de betekenis van leven ?

Laten we deze kerst eens extra stil gaan staan bij een wedergeboorte, een nieuw leven een nieuw leven voor onszelf. Stil gaan staan bij het licht, de lichtpuntjes in ons leven en niet blijven hangen in de duisternis. Dat kunnen we door onze vuisten niet te ballen maar onze handen te openen. Door onze vastgeroeste patronen los te laten en open te gaan staan voor een nieuw “bewust” leven.

Blijf niet in de frustratie vanwege de inflatie of de beslissingen van het kabinet. Ontspan en kijk eens goed om je heen en ontdek waar het leven écht om draait. Het draait niet om gouden bergen of om macht. Het draait niet om heel veel geld te verdienen zodat je je kinderen naar de opvang kan brengen en ze met heel veel cadeautjes en dure reizen kan verwennen.

Laten we het lichtpunt zien in waar wij op deze aarde mogen verblijven, op vele plekken is het veel slechter gesteld!

Het leven draait om liefde, vul jezelf met liefde zodat je het kunt delen. Liefde kost niks en brengt je heel veel. Doe het, gun jezelf jouw mooiste maar bovenal relaxte leven want voor je het weet is het te laat!

Vanuit liefde geschreven Marie-Louise 🎄💞🙏🏻