KAPHA

KAPHA is aarde en water daardoor zijn deze personen in balans vrij stabiel, geaard, rustig, liefdevol en vergevingsgezind. Ze zijn gevers maar vergeten vaak de liefde aan zichzelf te geven. Ze praten rustig en monotoon. Lopen langzaam maar sierlijk. Ze kunnen langzaam van begrip zijn maar hebben een uitstekend langetermijngeheugen.

KAPHA personen hebben een zeer goed ontwikkeld lichaam met sterke botten maar uit balans hebben zij snel de neiging om aan te komen in gewicht. Hun huid is dik, zacht en bleek en ze hebben een weelderige bos haar. Hun ogen zijn groot en het oogwit is ook echt wit. Hun nagels zijn mooi glad en sterk.

HUIDTYPE een mooie volle zachte huid maar als KAPHA uit balans is dan kunnen ze een gecombineerde huid krijgen met een vettere T-zone en droge wangen.

TEMPERATUUR
Gezien de Kapha weinig vuur in zich heeft is hun temperatuur wat lager dan gemiddeld. Ze hebben een slechte circulatie en daardoor snel koude handen en voeten . De handpalmen kunnen wat klammig zijn.

EETLUST zij houden van eten maar hebben geen sterke eetlust. Eten doen ze voor de gezelligheid, zoetekauwen, in plaats van dat ze echt honger hebben. Zij snaaien graag als ze zich verveeld, eenzaam of gefrustreerd voelen. Zij hebben snel last van zwaarlijvigheid en daardoor komen diabetes, hoge bloeddruk en hartaanvallen vaker voor bij Kapha personen.
Zij kunnen goed maaltijden overslaan en kunnen veel baat hebben bij vasten.

SPIJSVERTERING KAPHA mensen hebben een trage spijsvertering waardoor ze vaak moe of lethargies zijn na het nuttigen van een maaltijd. Ze hebben een voorkeur voor rijke romige zware maaltijden. Het is raadzaam om slechts twee maal per dag te eten aangezien hun spijsvertering zeer langzaam werkt.


KAPHA’S zijn het meest gebaat bij een vegetarische leefstijl

MIND | VASTHOUDEN KAPHA mensen houden vast : Eten , vocht, emoties, spullen als ook aan het verleden. Negatieve emoties en lichaamsgewicht kunnen zij zeer moeilijk loslaten. Door het overtollige gewicht is het voor hun zeer moeilijk om verandering toe te passen en hebben daar deskundige hulp bij nodig die méér advies geeft dan alleen maar een afval- advies. Zij houden ook snel vocht vast daarom kunnen zij het beste alleen drinken als ze dorst hebben en zout voedsel vermijden.

BEWEGING KAPHA mensen bewegen zich langzaam en vinden het heerlijk om lang in bed te blijven liggen. Ze hebben stimulans nodig om te gaan bewegen. Het is belangrijk dat ze niet te veel uren blijven slapen omdat depressie op de loer ligt.

ENERGIE Langzaam maar stabiel wint de race ! Kapha mensen hebben veel geduld, zijn vitaal en hebben een groot uithoudingsvermogen.


HOE HOU JE KAPHA IN EVENWICHT ?

 • veel lichaamsbeweging
 • Eet bitter, wrang en scherp gekruid voedsel
 • Vermijd zwaar voedsel
 • Vermijd zuivelproducten
 • Vermijd ijskoud eten en drinken
 • Ga voor licht voedsel zoals salades
 • Ga voor droog voedsel zoals rozijnen i.p.v druiven
 • Drink warm water
 • Blijf actief
 • Slaap niet teveel
 • Varieer je routine bij regelmaat
Doe hier jouw DOSHA TEST https://www.marielouisebillekens.nl/dosha-test-body-mind-type/