LEVENSKUNST SCHRIJFSELS

Je leven kan écht stressvrijer en je dromen kunnen waarheid worden Ga niet bij de pakken neerzitten, het leven kan zo mooi zijn!

Ik krijg zeer vaak de vraag van personen die mijn ‘geheim’ willen weten. Hoe kan het dat jij zo straalt vragen ze me? Hoe had ik de lef en de kracht om mijn leven om te turnen ? Het oude vertrouwde los te laten? Nou het was niet eenvoudig dat kan ik je vertellen.

Mijn leven was op een gegeven moment vol met stress.

Ik heb twee prachtige dochters waarvan de jongste, net als mij een hoog-sensitief meisje is, vanaf jonge leeftijd werd gekleineerd en gepest tot aan mishandeling op haar 13de , dat grijpt je in je moederhart en je doet er alles aan om haar goed te begeleiden. Hulpverlening liet helaas maanden op zich wachten.

Mijn werk was mijn beauty boutique waar ik de een na de andere hindernis moest overwinnen, een polsbreuk met een revalidatie van een jaar, gaf me een waarschuwing maar ik luisterde er niet naar en ging maar door. Eindelijk draaide de boutique zoals ik het me wenste en toen……belande ik , na bijna 30 jaar samen te zijn geweest, in een stressvolle echtscheiding. Dat was de druppel, ik trok het niet meer en kwam in een overlevingsstand met als gevolg een burn-out.


Dieptepunt

In 2014 bereikte ik mijn dieptepunt. Ik was zo boos op mijzelf en mijn leven. Dat was het moment waarop ik besloot om het roer compleet om te gooien. Om nieuwe stappen te kunnen zetten vroeg ik mij af hoe ik mijn levenservaring op een positieve manier kon gaan inzetten en waarom ik hier op deze wereld ben. Hiervoor was het voor mij belangrijk om te onderzoeken welke invloed mijn emoties op mij hebben. Wat doen ze met mij, maar ook om te kijken hoe dit bij anderen werkt. Inzicht in mijzelf krijgen was daarom belangrijk. Door mij te gaan verdiepen in mindfulness, filosofie, psychologie en ayurveda kreeg ik inzicht in mijzelf. Ook leerde ik over de werking van emoties en hoe je denkwijze van grote invloed is op je zelfbeeld en voeding van belang is voor je mentale gezondheid. Ik heb veel boeken gelezen en daarnaast een aantal studies gevolgd. Met eigen inzet en ondersteuning van mentoren en spiritueel begeleiders heb ik antwoorden gevonden op mijn vragen.

IBIZA

Jaren geleden was ik met een bevriende fotograaf enkele dagen op Ibiza en ik werd verliefd, niet op hem maar op het leven op Ibiza. Niet de luxe maar het authentieke Ibiza. De rust, de vrije mensen, de natuur, het pure (vegan) eten, de creativiteit en de spiritualiteit. Het bleef me altijd bij en ik verlangde steeds meer, vooral na mijn echtscheiding waarbij ik rock bottom ging en elke euro verloor, naar een leven zoals op Ibiza. Ik noem het een PUUR LEVEN, een leven waarbij ik kan genieten van hetgeen waar het leven voor bedoeld is. Een bewuster leven met veel liefde en tijd voor mijn kinderen en kleinzoon, zelfliefde en veel respect voor de natuur, medemens en de wereld waarop we leven.

Het was mijn wens, een leven vol vrijheid, vrij van het moeten, een bewuster relaxter leven.

Ultiem geluk is jezelf te mogen en te durven zijn

Laat het moeten los en ontmoet
jouw ware zelf

Inmiddels heb ik voor mezelf in Nederland grotendeels dat pure leven gecreëerd want de optie om naar Ibiza te verhuizen behoort voor mij nog niet tot de mogelijkheid want dat zou inhouden dat ik ver weg ben van mijn oudste dochter en kleinzoon.

Via mijn blogs en op Social Media vertel ik over mijn leven, deel ik mijn kennis in levenskunst, mindfulness, spiritualiteit en mijn trips naar Ibiza. Ik hoop je daarmee te inspireren zodat ook jij jouw leven stressvrijer waardevoller en gelukzaliger kunt inrichten.


LEEF NU want dat is het enige moment van de werkelijkheid

Spiritualiteit had altijd al mijn interesse. Deepak Chopra, Thich Nhat Hanh, Eckhart Tolle, Dalai Lama, Louise Hay, Davidjji,  en vele andere boeken heb ik gelezen en vele video’s bekeken. De lessen die ik leerde ben ik gaan toepassen in mijn eigen leven.

Dagelijks mediteren gaf me rust.

Het Boeddhisme trok mijn aandacht. Vervolgens ging ik Masterclasses en studies volgen bij inspirerende mensen. Mijn leven werd langzaam aan Mindfuller.

Mijn droom is inmiddels waarheid geworden, jaren geleden was ik op Ibiza , daar heb ik het gevoel van een ontspannen leven ervaren. Je hoeft niet persé naar Ibiza ook thuis kan jij een relaxed en ontspannen leven creëren en daar heb je niet perse een dikke bankrekening voor nodig.

Heb je een vraag voor mij ? Stel deze via onderstaand formulier.