Lifestyle

Bliss Bloemkoolrijst ( hormoonbalans)

Voel je prettiger, energieker en gelukzaliger door het eten van deze overheerlijke bloemkool rijst.

Ik vind het heerlijk om nieuwe Ayurvedische gerechten uit te proberen. Dit keer maak ik een bloemkoolrijst uit het boek van Sahara Rose Ketabi.

De ingrediënten voor ongeveer 550 gram:

  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 1 bloemkool
  • 1 eetlepel sesamolie ( Vata – Kapha) of kokosolie (Pitta)
  • halve ui gesnippert
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels groenteboullion
  • halve theelepel zeezout
  • Kruimel de saffraan in een schaaltje of glas met 1 eetlepel heet water en laat het even staan
  • Plaats de bloemkool in een food processor en maal het fijn
  • Pak een grote koekepan, verwarm de olie , voeg de uisnippers toe en wacht tot deze glazig zijn geworden en voeg de knoflook toe.
  • Voeg daarna de bloemkool rijst toe en laat het zo;n 5 minuten garen. Voeg de saffraan met het water , de boullion en het zout toe. Goed doorroeren en klaar is dit gerecht.

Dit gerecht is een vervanging voor rijst, dus voeg hier nog heerlijke groenten bij voor een Buddha Bowl of een ander lekker gerecht.

mijn versie met wortel, courgette, tahin-kurkuma dressing en sesamzaadjes

Eet smakelijk ♡

Marie-Louise

THE BLISS KITCHEN