IBIZA

AQUARIUM CAP BLANC

Aquarium Cap Blanc, beter bekend als “Sa cova de ses llagostes”, dankt zijn bijnaam aan het traditionele gebruik van de grot als kreeftenkwekerij. Dit natuurlijke aquarium is gelegen aan de westkust van Ibiza in Sant Antoni de Portmany.

Het verhaal achter deze grot

In het begin, aan het begin van de 20e eeuw, werden kreeften levend in de grot opgeslagen en met stoomschepen met kwekerijen naar markten in Barcelona en andere steden vervoerd. Na de Spaanse burgeroorlog nam deze activiteit geleidelijk af als gevolg van verschillende nationale en internationale conflicten, totdat ze halverwege de jaren veertig volledig werd stopgezet. In 1977 werd het gebruik als kreeftenkwekerij hersteld om enkele lokale vismarkten te bevoorraden, en in 1989 werd de grot aangepast om het eerste openbare aquarium op Ibiza te bouwen, met een gevarieerde weergave van de meest typische kustsoorten van ons eiland.

Onze beleving

Je loopt via een lang smal pad langs de zee richting dit natuurlijke Auquarium. Eenmaal daar is er een klein barretje waar je wat kan drinken en entreekaartjes à € 7,00 p.p. kan kopen.

Het is leuk om een keer gezien te hebben maar vooral kinderen zullen dit leuk vinden. Op het moment dat wij er waren liepen er groepen schoolkinderen van ongeveer 6-jarige leeftijd .

Alle foto’s zijn door mijn dochter Chris genomen, ook deze schoonheid 😉

AQUARIUM CAP BLANC

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *