HUIDVERBETERING

ACNE, EEN KLANTVERHAAL

Ze kwam bij me in de praktijk voor een ontspanningsmoment, haar moeder had dit voor haar geregeld. Ik wist niet wat er met deze jonge dame aan de hand was want haar moeder was niet in detail getreden.

Ze nam plaats op mijn behandelstoel waar ik haar een intens ontspannende gezichtsbehandeling gaf. Ze had aangegeven dat ze de laatste maanden wat puistjes op haar gezicht had gekregen waarvan ze nooit eerder last had gehad. Mijn behandeling focuste ik ,naast de ontspanning, dan ook op het verminderen van deze puistjes.

Na de behandeling schonk ik een kopje thee voor haar in en gingen we in gesprek. Ze vertelde dat ze ontzettend had genoten van de ontspanning ,dat had ze écht nodig want wat bleek, enkele weken daarvoor was haar zwangerschap vroegtijdig beëindigd. Ze was haar kindje verloren. Hoe triest is dat om mee te maken ! Dit horende kreeg ik meteen de oorzaak van haar puistjes in gedachten.

De huid is een uitscheidingsorgaan en zal het teveel aan toxines en hormonen op een natuurlijke wijze willen afvloeien. Zo ontstaat acne.

Haar lichaam was nog in herstel van de zwangerschap en mede via de huid werden de afvalstoffen afgevloeid. Ik legde haar dit uit en gaf haar een passend advies. Ze ging tevreden én ontspannen naar huis.