Acne,  Holistische huidtherapie

Acne / afgebroken zwangerschap

Een prachtige jonge vrouw van begin 20 komt in mijn studio voor een energetisch beautyritueel, ze kan wel wat innerlijke rust gebruiken en ook wil ze van haar puistjes af want nooit eerder had ze puistjes.

Nu zijn we in cosmeticaland geneigd om meteen advies te geven over het gebruik van producten en voeding. Maar ik kijk of beter gezegd, ik luister en voel verder want achter puistes kan wel eens een diepgaand verhaal zitten.

Ik vraag niet maar begeleid haar tijdens het ritueel naar de rust in gedachten, even een momentje weg van de onrustige wereld waar ze in zit en vervolgens behandel ik haar huid in stilte.

Tijdens de kop thee ,die we altijd na het ritueel schenken, komt het verhaal. Het mocht wederom niet zo zijn, ze heeft een miskraam gehad en vorig jaar ook al een buiten baarmoederlijke zwangerschap die afgebroken moest worden.

Daar is de link naar de acne te vinden. De huid is namelijk een uitscheidingsorgaan. Haar lichaam en geest zijn zich nog aan het zuiveren van de afgebroken zwangerschap en haar huid doet daar volop aan mee.

Zo zie je maar weer “de huid is een reflectie van de ziel’